groen oranje roze paars
geel

FormuLeer

FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.

De functionaliteiten van FormuLeer

Met FormuLeer kunnen onderwijsinstellingen onderwijsdocumenten genereren en daarin opleidingsinformatie combineren met centrale-, sector- of domeinspecifieke informatie.

Koppeling met bronsystemen

Met FormuLeer kunnen gegevens uit andere bronnen (zoals OERknal, Eduarte, Xedule en SBB) worden opgehaald om daarmee onderwijsdocumenten te genereren.

Centraal doorvoeren van wijzigingen

Een wijziging kan op één plek automatisch in alle documenten worden doorgevoerd. Middels autorisatie is te regelen wie welke delen van documenten mag aanpassen.

Publicatie als pdf bestand en website

Documenten kunnen worden gepubliceerd als pdf bestand en als website. FormuLeer Web heeft een uitgebreide zoekfunctie en autorisatie-mogelijkheden om documenten voor specifieke doelgroepen te tonen.

Hergebruik van datastructuren

Binnen FormuLeer kunnen datastructuren (teksten/inhoud) worden hergebruikt.

Centraal beheer van opmaak en stijl

De opmaak en stijl van een document (logo’s, kleuren en lettertypes) kunnen centraal worden toegepast op documenten. Het is mogelijk om onderscheid te maken in de huisstijl van organisatie-eenheden.

Procesondersteuning middels workflows

In het proces worden de gebruikers volledig ondersteund. Er is een workflow die alle stappen ondersteunt, bijhoudt waar men in het proces staat en wie er aan zet is.

Wat betekent dit voor u?

Het gebruik van FormuLeer kan een onderwijsinstelling verscheidene voordelen bieden.

Tijdswinst

Er kan grote tijdswinst worden behaald omdat er geen knip-en-plakwerk meer nodig is, wat nu nog vaak in Word gebeurt. Ook het samenvoegen van documenten is niet meer nodig.

Kwaliteitsverhoging

Door centraal vastgestelde teksten en de integratie met gegevens van SBB, OERknal en het SiS zorgen ervoor dat de kans op fouten afneemt en de kwaliteit toeneemt. Ook wordt het proces rondom vaststellen ondersteund, zodat eenmaal vastgestelde documenten niet zomaar kunnen worden aangepast.

Verantwoording

Door gebruik van FormuLeer kunt u eenvoudig voldoen aan de wettelijke vereisten omtrent de OER. Instellingsbrede afspraken rondom de OER kunt u centraal doorvoeren. Ook is formele vaststelling inclusief notificaties en logboek mogelijk waarmee u zorgt voor volledige verantwoording.

Deze onderwijs- instellingen werken al met FormuLeer

  • Uitgelicht

Studiegids online publiceren middels FormuLeer

Het maken en publiceren van de studiegids is voor elke mbo-instelling een tijdrovende bezigheid. Zo was ook ROC Midden Nederland op zoek naar een applicatie om het proces van het maken van de studiegids te verbeteren.

Meer lezen

Meer weten over FormuLeer?

Wilt u meer informatie over hoe u het publiceren van uw onderwijsdocumenten kunt vereenvoudigen en versnellen met FormuLeer? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden