5 redenen voor de student om online toegang te hebben tot studiegidsen

geplaatst op: 28 april 2020
Categorie(ën): Formuleer | Studiegidsen

ROC’s zijn wettelijk verplicht zogenaamde OER’s (Onderwijs- en Examenreglement) te publiceren ten behoeve van hun studenten. Docenten, teamleiders, onderwijskundigen en examencommissies  creëren daarvoor onderwijsdocumenten zoals studiegidsen, studiewijzers, examenplannen, keuzedelen- en onderwijsgidsen. Elk jaar opnieuw is het een uitdaging om dit op tijd voor elkaar te krijgen. 

FirstKlas heeft hierop ingehaakt met een aantal SaaS applicaties om dit proces voor mbo-instellingen makkelijker, inzichtelijker en efficiënter te maken:

  • OERknal is een webapplicatie die het proces om structuren ten behoeve van de OER’s te maken uit handen neemt, controles uitvoert en het gehele proces met workflows ondersteunt. Geen losse Excel- of Word-documenten meer en niet meer hoeven overtypen om dit in het SIS (Studenten Informatie Systeem) te zetten. Iedereen werkt altijd met dezelfde versie.
  • FormuLeer is een applicatie die gegevens uit andere bronnen (zoals Eduarte, Xedule en SBB) haalt en daarmee onderwijsdocumenten genereert. De stijl en opmaak is centraal te beheren en alles verandert automatisch mee. Een ROC, die al werkt met FormuLeer,  ervaart een grote tijdswinst omdat er geen knip- en plakwerk meer nodig is, wat voorheen nog vaak in Word gebeurde. Ook samenvoegen van documenten is niet meer nodig. 

Tot voor kort kon een onderwijsdocument vanuit FormuLeer alleen op ‘papier’ (in pdf) worden gemaakt. Met dit artikel kondigen we FormuLeer Web aan. Een uitbreiding van FormuLeer waarmee de documenten ook in webvorm (HTML) kunnen worden gegenereerd.

FormuLeer Web is gericht op de student

Met deze uitbreiding op de applicatie is het mogelijk om de documenten die gemaakt worden in FormuLeer eenvoudig te publiceren als een website. Dat biedt grote voordelen, zoals ook uit Proof of Concepts bij twee ROC’s recentelijk is gebleken.  Hierbij vijf redenen voor de student om digitaal toegang te krijgen tot deze informatie: 

  1. Een gemakkelijke, en toegankelijke manier om onderwijsdocumenten te bekijken via pc, laptop, tablet en smartphone; 
  2. Uitgebreide zoekfuncties om snel- en gemakkelijk de juiste informatie te vinden;
  3. Autorisatie-mogelijkheden om documenten voor specifieke doelgroepen te tonen;
  4. De student ziet alleen documenten over zijn of haar eigen opleiding; 
  5. Ondersteuning voor het toevoegen van media om documenten toegankelijker en rijker te maken. 

Daarnaast is het voor de marketingcommunicatie-afdeling prettig dat de stijl van de webpagina’s en de daarop gepubliceerde onderwijsdocumenten centraal kan worden ingesteld conform de huisstijl van de instelling. De stijl is zelfs te configureren per organisatie-eenheid.  

Vanaf nu wordt FormuLeer Web als integraal onderdeel van FormuLeer kosteloos meegeleverd. 

Voor meer informatie zie: FormuLeer.

Heeft u verdere vragen of wilt u met eigen ogen zien hoe FormuLeer precies werkt? Neem contact op met onze onderwijsadviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

✆ 040-2930395 
info@firstklas.nl

Contact

FirstKlas
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
040 - 293 03 95
info@firstklas.nl