Het ROC van Amsterdam – Flevoland (ROCvA-F) heeft onlangs de aanbesteding voor Onderwijs en Examen Regeling (OER) software gegund aan FirstKlas. De aanbesteding betreft de implementatie en het beheer van een systeem voor het samenstellen, vaststellen en publiceren van de onderwijs- en examenregelingen van het ROCvA-F. De overeenkomst zal ingaan op 1 november 2021 voor een periode van 4 jaar en het gebruik van de applicatie ondersteunt 37.000 studenten en 3000 medewerkers.

FirstKlas zal binnen het ROCvA-F de webapplicatie FormuLeer (inclusief FormuLeer Web) opleveren. FormuLeer is een SaaS toepassing die mbo instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten en ze in staat stelt om daarin opleidingsinformatie te combineren met centrale, sector of domeinspecifieke informatie. FormuLeer haalt gegevens uit andere bronnen (zoals Eduarte, Xedule en SBB) en creëert daarmee onderwijsdocumenten, zoals een studiegids/OER, een examenplan en een keuzedelengids. De stijl en opmaak is centraal te beheren en alles verandert automatisch mee. FormuLeer Web, een uitbreiding op FormuLeer, maakt het mogelijk om de documenten die gemaakt worden in FormuLeer (standaard in pdf-formaat) ook eenvoudig te kunnen publiceren als een website.Het ROCvA-F verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen veertien onderwijsdomeinen. Het ROCvA-F heeft bij elkaar 12 mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Hilversum, Almere en Lelystad. 

Wij zijn verheugd dat het ROCvA-F FirstKlas heeft geselecteerd als leverancier en dat we met de onze applicatie FormuLeer een bijdrage mogen leveren aan de verdere digitalisering binnen dit roc.

Aan de slag met OER?

Bent u op zoek naar een oplossing om het proces van creatie en publicatie van de OER te vereenvoudigen? Neem contact op met onze onderwijsadviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

Is uw interesse gewekt en wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over FirstKlas en onze applicaties!

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden