Kennisnet en saMBO-ICT definiëren onderwijslogistiek als ‘het op een passende en effectieve manier bij elkaar brengen van de leervraag van de student en het leeraanbod van de mbo-instelling.’ Het is aan de instelling om een balans te vinden tussen studeerbaarheid, doceerbaarheid, organiseerbaarheid en betaalbaarheid.

Onderwijslogistiek gaat veel verder dan het plannen van het onderwijsaanbod. Het is een complex proces binnen een school met vele betrokkenen. Het is essentieel dat dit proces goed verloopt omdat het alles te maken heeft met kwaliteit. Kwaliteit is in hoge mate een indicator voor de resultaten van de instelling én voor die van de studenten. Daarnaast heeft het invloed op uitval en tevredenheid van alle actoren. Naast de ‘grote kwaliteit’ (van het onderwijs zelf) is de kwaliteit van de onderwijsinstelling en diens onderwijslogistiek, steeds belangrijker geworden.

Vraag naar onderwijslogistiek programma

Er is ook steeds meer vraag naar gepersonaliseerd, flexibel onderwijs en er zijn meer mogelijkheden om dit te faciliteren middels nieuwe digitale ontwikkelingen. Maar om dit goed te implementeren moet het fundament van de onderwijsorganisatie gezond zijn. Omdat het onderwerp onderwijslogistiek nu dus hoog op de agenda staat binnen het onderwijs, wordt er ook gezocht naar verbetermogelijkheden rondom dit onderwerp. Dit merkte ook saMBO-ICT door de vraag vanuit het mbo naar een onderwijslogistiek programma ter ondersteuning van de scholen voor de verbetering van de onderwijslogistiek. De eerste uitgave van onderwijslogistiek in het mbo is inmiddels beschikbaar. Hierin komt ook de vraag terug ‘hoe verbeter je de onderwijslogistiek?’ die Kennisnet en saMBO-ICT gesteld hebben aan vier verschillende mbo instellingen in Nederland.

Als applicatieleverancier voor het onderwijs focussen wij ons juist op de processen rondom kwaliteit. Onze oplossingen voor procesautomatisering kunnen bijdragen aan het in goede banen leiden van de onderwijslogistiek. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Is uw interesse gewekt en wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over FirstKlas en onze applicaties!

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden