We kijken terug op een interessante MBO Digitaal conferentie die plaatsvond in Assen op 29-30 september. FirstKlas was als sponsor verbonden aan deze editie en we konden 2 dagen onze kennis delen, spreken met onze doelgroep en zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ICT en digitalisering in het onderwijs. 

Op vrijdag 30 september gaf Nicolette van Spreuwel, Projectmedewerker (Applicatiebeheer) bij Summa College, een workshop genaamd: ‘Groeien met deeltijdopleidingen – LLO bij Summa College.’ De vraag naar korte, gerichte leertrajecten neemt toe waardoor het aanbod aan korte modulaire opleidingen bij Summa College hand in hand meegroeit. Dit betekent meer opleidingen, meer studenten en meer inschrijvingen. Hoe kun je al deze nieuwe onderwijstrajecten inrichten? Hoe houd je grip op de onderwijsproducten en examenstructuren?

In deze workshop behandelde Nicolette de issues die ze gehad hebben, de oplossingen die ze bedacht hebben, hoe de FirstKlas applicatie OERknal en de nieuwe ODT module hierin past en de uitdagingen waar ze nog steeds voor staan. Tijdens de workshop was er volop ruimte voor interactie  en hebben we kunnen sparren met de deelnemers over ODT en Leven Lang Ontwikkelen.

Zelf aan de slag met OERknal en ODT?

OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s. Workflows ondersteunen het gehele proces. De applicatie heeft verschillende modules: Generiek, Summatief, Formatief, Keuzedelen en nu dus ook ODT.  De applicatie biedt alle mogelijkheden om ODT opleidingen eenvoudig en goed in te kunnen richten zodat de opleidingen toegevoegd kunnen worden aan het Studenten Informatie Systeem. Met de OERknal ODT-module ben je voorbereid op de veranderingen in het onderwijsaanbod en klaar voor een Leven Lang Ontwikkelen.

Wilt u meer informatie over OERknal en/of de nieuwe ODT module? Lees ook eens onze blog post: Aan de slag met LLO: Deeltijd opleidingen flexibel en op maat inrichten.
Of neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

 

Interesse in een gesprek?

Neem contact op met Edwin Willemse en maak een afspraak om vrijblijvend kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden