groen oranje roze paars
geel

StageKompas

StageKompas is een webapplicatie voor het vmbo die leerlingen gemakkelijk stages laat zoeken en het stagebureau en docenten inzicht biedt tijdens het gehele proces.

De functionaliteiten van StageKompas

Stages zijn een belangrijk onderdeel van de LOB-activiteiten op vmbo scholen. Met StageKompas kan dit proces en de administratieve afhandeling daarvan in goed banen geleid worden.

Gecentraliseerd proces

StageKompas zorgt ervoor dat alle betrokken doelgroepen hun taken kunnen uitvoeren op hetzelfde platform.

Workflow naar eigen wens aanpassen

In StageKompas kunt u precies aangeven wanneer welke stap moet plaatsvinden, wat die stap inhoudt, etc. Het is vervolgens gemakkelijk bij te houden wat al klaar is en wat er nog moet gebeuren.

Koppeling met leerlingvolgsysteem

Het is mogelijk StageKompas te koppelen met het leerlingvolgsysteem (zoals Somtoday) waardoor de persoonsgegevens daaruit worden gebruikt.

Wat betekent dit voor u?

StageKompas kent drie doelgroepen die in de applicatie onderscheiden (kunnen) worden: de leerling, de docent en het stagebureau. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om dit aan te passen aan het werkproces binnen uw organisatie. Elke doelgroep ziet alleen de functies die voor hem/haar relevant zijn.

Stagebureau

Het stagebureau (of administratieve afdeling) heeft veel inzicht in het stageproces van alle leerlingen. Het is voor deze afdeling direct zichtbaar bij welke leerlingen bijvoorbeeld nog de getekende contracten ontbreken en welke docenten nog niet op stagebezoek zijn geweest. Daarnaast kan het stagebureau heel gemakkelijk nieuwe stagecontracten genereren, getekende contracten registreren en bulk e-mails versturen. Deze functies samen en het verbeterde inzicht zorgen voor een forse tijdsbesparing en een prettigere, overzichtelijkere manier van werken.

Docenten

StageKompas biedt docenten vooral veel inzicht in het stageproces van hun klas(sen). Docenten zien welke leerling zich waar in het stageproces bevindt. Naarmate het tijdspad verstrijkt, is het dus ook snel duidelijk welke leerlingen nog een reminder nodig hebben om hun stage te regelen. In de periode dat er stage gelopen wordt, krijgt u automatisch reminders wanneer u op bedrijfsbezoek dient te gaan zodat dit direct gepland kan worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om rapportages uit te draaien voor een goede analyse van het proces en voor de evaluatie.

Leerlingen

StageKompas biedt leerlingen de mogelijkheid om een leuke stage te zoeken die bij hun interesses past. Ze kunnen onder andere filteren op afstand, (studie)richting/sector, tijdsduur, soort stage en beschikbaarheid. Als de leerling een interessante stage gevonden heeft, kan hij of zij een top 3 met favorieten kenmerken en een aanvraag doen voor een stage. De begeleidende docent krijgt daar een notificatie van en kan de stage dan eenvoudig goed- dan wel afkeuren. De leerling krijgt daar vervolgens weer bericht van. Openstaande taken zijn zichtbaar en er kunnen reminders worden ingesteld.

Deze onderwijs- instellingen werken al met StageKompas

Wilt u een maatwerk applicatie laten ontwikkelen?

Naast generieke SaaS applicaties ontwikkelt FirstKlas ook stabiele, webgebaseerde maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen en zijn we beschikbaar voor ICT-vraagstukken van iedere school.

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden