Management

De voordelen van OERknal zijn verschillend voor de betrokken doelgroepen in het OER creatieproces. De applicatie heeft grofweg 6 belangengroepen (onderwijs, examencommissie, administratie, functioneel beheer, communicatie en kwaliteit), die we hebben opgedeeld in 3 hoofddoelgroepen (onderwijs, administratie en management). De voordelen van OERknal voor de communicatie en kwaliteit vindt u hier:

De kwaliteitsafdeling

Kwaliteit van onderwijs is belangrijk voor alle actoren. Het op tijd klaar hebben van een volledige OER draagt bij aan de onderwijskwaliteit. In de OER wordt immers bepaald wat de leerlingen moeten kennen en kunnen en hoe de school dat gaat verwezenlijken. Het proces om tot de OER te komen verliep vaak foutgevoelig door de verschillende versies van Excel sheets die rondzwierven door de organisatie. Met OERknal is dat verleden tijd.

  • OERknal integreert de SBB gegevens, wat zorgt voor een SBB-proof resultaat.
  • Het OER creatieproces wordt ook minder foutgevoelig door de automatische checks die ingebouwd zijn in OERknal. Waar nu nog vaak allerlei losse (versies van) Excel sheets ronddwarrelen in de organisatie, is er straks één centrale OER, wat de kwaliteit ten goede komt. Hergebruikte structuren worden inzichtelijker gemaakt.
  • OERknal ondersteunt en garandeert een correct proces en biedt u de mogelijkheid kwaliteitsrapportages uit te draaien.
  • Er is automatische controle van structuren op organisatie standaarden mogelijk en OERknal biedt verregaande integratie met EduArte.
  • Met het gebruik van OERknal binnen uw organisatie weten de leerlingen dat zij op tijd een volledige en duidelijke OER kunnen verwachten van hun onderwijsinstelling.

De applicatie zorgt voor een betrouwbaarder resultaat dat in veel minder tijd gerealiseerd kan worden. Er wordt veel tijd bespaard doordat het proces overzichtelijker is geworden, structuren gemakkelijker hergebruikt kunnen worden en notificaties automatisch uitgestuurd kunnen worden om de deadlines te garanderen. Automatische checks en kwaliteitsrapportages zorgen ervoor dat de kwaliteitsverbetering ook gemakkelijk kan worden gecommuniceerd naar de overige belangengroepen.

De communicatieafdeling

De taken die bij de Communicatie afdeling belegd zijn, hebben vaak ook indirect betrekking op de OER. Zo moet er bijvoorbeeld een studiegids of soortgelijk document worden samengesteld voor de leerlingen. Daarvoor is het belangrijk dat de OER tijdig gereed is. De leerlingen moeten immers voor zij met hun studie starten, weten waar ze aan toe zijn en hoe hun jaar eruit zal gaan zien.

  • De leerlingen kunnen ervan uitgaan dat zij op tijd een volledige en duidelijke OER zullen ontvangen door de strakke workflow van OERknal.
  • Door middel van automatische notificaties bent u direct op de hoogte van de status van de benodigde documenten voor doorpublicatie.

OERknal helpt deze doelstellingen te verwezenlijken en maakt het publiceren van documenten door de Communicatie afdeling gemakkelijker.

Maak een afspraak

Wat betekent dit voor u?

Contact

FirstKlas
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
040 - 293 03 95
info@firstklas.nl