groen oranje roze paars
geel

OERknal

OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.

De functionaliteiten van OERknal

OERknal is de applicatie die ervoor zorgt dat alle betrokkenen het proces van OER creatie op dezelfde manier aanvliegen door de workflow die in de software is gebouwd. U heeft de vrijheid om deze workflow naar de eigen werkwijzen van de instelling in te richten.

5 modules

OERknal bevat vijf modules: Generiek, Summatief, Formatief, Keuzedelen en ODT (overige opleidingen deeltijd).

Koppeling met studentinformatiesysteem

Het SiS, zoals Eduarte, is een belangrijk bronsysteem voor OERknal. Het is mogelijk opgestelde structuren te exporteren naar Eduarte en daarmee dit gedeelte van het SiS in te richten.

Integratie met SBB

OERknal integreert de kwalificatiedossiers van SBB, wat zorgt voor een SBB-proof resultaat.

Gebruiksvriendelijke interface

OERknal heeft een gebruiksvriendelijke interface die ondersteuning biedt voor de meest complexe structuren.

Hergebruik structuren

In OERknal kunt u structuren hergebruiken en geeft de applicatie duidelijk inzicht in het hergebruik.

Notificaties en deadlinebewaking

In OERknal worden automatisch notificaties uitgestuurd en helpt daarmee bij het bewaken en behalen van deadlines.

Wat betekent dit voor u?

OERknal heeft verscheidene voordelen voor de verschillende doelgroepen in het OER creatie proces.

Examencommissie en Onderwijs

Voor de Examencommissie is met name het creëren en goedkeuren van de examenprogramma’s relevant. OERknal helpt u hierbij en zorgt voor meer inzicht in het proces. Doordat losse Excel sheets verleden tijd zijn, kan een kortere doorlooptijd behaald worden. Het gehele proces wordt minder foutgevoelig door automatische en handmatige checks. Integratie met SBB en automatische controle van uw interne regels en afspraken verhogen de kwaliteit van uw examenplannen.

Het Onderwijs moet ieder jaar ook op tijd ingericht worden. OERknal helpt u hierbij. Het inrichten van summatieve en formatieve structuren is makkelijker en sneller uitvoerbaar; docenten zijn niet meer afhankelijk van de functioneel beheerder. OERknal helpt u bij het bewaken en behalen van deadlines. Door de overzichtelijke workflow zijn de doorlooptijden korter. Verschillende checks zorgen ervoor dat de kans op fouten afneemt.

Functioneel beheer

De Functioneel Beheerder zorgt voor de inrichting en ondersteuning van de applicaties. OERknal helpt u grip op het OER creatie proces te houden.

Er is één centrale OER. Daarmee komen er meer mogelijkheden voor decentralisatie; gebruikers kunnen zelf de structuren inrichten en onderhouden. Het SiS wordt ingericht met een export vanuit OERknal en de juiste opleidingsomschrijvingen van SBB zijn in OERknal beschikbaar. Met OERknal kunnen structuren gemakkelijker hergebruikt worden en is er beter inzicht in het hergebruik van structuren. De gebruiksvriendelijke interface biedt ook ondersteuning voor de meest complexe structuren. De applicatie heeft een signaleringsfunctie; bij openstaande acties kunnen er notificaties gestuurd worden naar de verantwoordelijke(n).

Kwaliteitsafdeling

Kwaliteit van onderwijs is belangrijk voor alle actoren. Het op tijd klaar hebben van een volledige OER draagt bij aan de onderwijskwaliteit. OERknal helpt daarbij.

In plaats van losse Excel bestanden is er één centrale OER, wat de kwaliteit ten goede komt. OERknal integreert de SBB gegevens, wat zorgt voor een SBB-proof resultaat. Het OER creatieproces wordt ook minder foutgevoelig door de automatische checks die ingebouwd zijn. OERknal ondersteunt en garandeert een correct proces en biedt u de mogelijkheid kwaliteitsrapportages uit te draaien. Er is automatische controle van structuren op organisatiestandaarden mogelijk. Met het gebruik van OERknal binnen uw organisatie weten de studenten dat zij op tijd een correcte en duidelijke OER kunnen verwachten van hun onderwijsinstelling.

Deze onderwijs- instellingen werken al met OERknal

  • Uitgelicht

Het vereenvoudigen en versnellen van de OER met OERknal en FormuLeer

Wettelijk is bepaald dat elk roc per opleiding een Onderwijs- en Examenregeling (OER) dient te hebben. VISTA college vond in OERknal en FormuLeer een geoptimaliseerde manier van OER creatie en publicatie.

Meer lezen

Meer weten over OERknal?

Wilt u meer informatie over hoe wij uw proces van OER creatie kunnen vereenvoudigen en versnellen met OERknal? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden