groen oranje roze paars
geel

STAPP

STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

De functionaliteiten van STAPP

Met STAPP kunnen loopbaanadviseurs, schoolmaatschappelijk werkers, coaches, frontoffice- en administratief medewerkers:

Studentgegevens invoeren

Gebruikers kunnen studentengegevens invoeren, inzien en zoeken.

Trajecten registreren & volgen

Binnen STAPP kunt u trajecten en workflows zelf inrichten. Het aantal trajecten en de manier waarop die trajecten worden ingericht is daarbij onbeperkt.

Activiteiten toekennen

Activiteiten binnen een traject zoals studiekeuzetests, intakegesprekken, etc. kunnen worden toegekend.

Documenten en formulieren verwerken

Bij het inrichten van trajecten en activiteiten is het mogelijk documenten en formulieren aan te maken dan wel toe te voegen.

Communicatie over trajecten verzorgen

Afhankelijk van de gekozen activiteitensoort én activiteitsstatus kunnen automatisch berichten (brieven, e-mails en/of sms’en) worden verstuurd naar studenten en verwijzers.

Rapportages uitdraaien

Door het gebruik van filters kunnen er gemakkelijk op maat gemaakte rapportages worden uitgedraaid.

Wat betekent dit voor u?

STAPP biedt een transparant, online registratiesysteem dat eenvoudig is in gebruik voor alle doelgroepen die er mee moeten werken. STAPP draagt daarmee volledig bij aan het uiteindelijke doel van studieloopbaanbegeleiding: het bieden van optimale ondersteuning aan studenten.

Tijdswinst

Met STAPP wordt tijdswinst behaald omdat het volledige studieloopbaanbegeleidingsproces is gecentraliseerd. Gebruikers kunnen, ongeacht hun werklocatie, studenten volgen en alle relevante informatie (documenten, formulieren, communicatie) inzien. De samenwerking wordt tevens daarmee geborgd: ze zien van elkaar welke stappen er al zijn genomen en door wie.

Verantwoording

Met STAPP is het mogelijk specifieke rapportages te exporteren (o.a. caseload per adviseur, aantal aanmeldingen en aantal doorverwijzingen). Daarmee kan men zorgen voor afstemming met en verantwoording richting externe partijen zoals hulpverleners en subsidieverlenende instanties.

Procesondersteuning

In STAPP worden de gebruikers geholpen door procesondersteuning en workflows. Met vooraf geconfigureerde workflows kunnen automatisch berichten (brieven, e-mails en/of sms’en) worden verstuurd naar studenten en andere betrokkenen. Middels autorisatie is instelbaar wie waar toegang tot mag hebben. Gebruikers zien dus alleen de voor hen relevante onderdelen.

Deze onderwijs- instellingen werken al met STAPP

  • Uitgelicht

Geoptimaliseerde studieloopbaanbegeleiding middels STAPP

Bij ROC Mondriaan is de begeleiding voor studenten met een hulpvraag een belangrijk onderdeel van het aanbod. Maar hoe stroomlijnt, volgt en administreert ROC Mondriaan dit proces van studentenbegeleiding?

Meer lezen

Meer weten over STAPP?

Wilt u meer informatie over hoe wij uw proces van studieloopbaanbegeleiding kunnen ondersteunen met STAPP? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden