Onderwijs

De voordelen van OERknal zijn verschillend voor de betrokken doelgroepen in het OER creatieproces. De applicatie heeft grofweg 6 belangengroepen (onderwijs, examencommissie, administratie, functioneel beheer, communicatie en kwaliteit), die we hebben opgedeeld in 3 hoofddoelgroepen (onderwijs, administratie en management). De voordelen van OERknal voor de examencommissie en het onderwijs vindt u hier:

Examencommissie

Ieder jaar opnieuw gaat er aanzienlijk wat tijd zitten in het creëren van de OER voor elke opleiding. Voor de Examencommissie is dan met name het creëren en goedkeuren van de examenprogramma’s relevant. OERknal helpt u hierbij en zorgt voor meer inzicht in en een strakker verloop van het proces.

  • Doordat de losse Excel sheets bij het gebruik van OERknal verleden tijd zijn, kan een veel kortere doorlooptijd in het OER creatieproces behaald worden.
  • Het gehele proces wordt minder foutgevoelig doordat er automatische en handmatige checks zitten ingebouwd in OERknal.
  • Integratie met SBB en automatische controle van uw interne regels en afspraken verhogen de kwaliteit van uw examenplannen.
  • De signaleringsfunctie waarschuwt u wanneer er een actie open staat, en helpt u bij het houden van overzicht.

Met OERknal is de OER op tijd gereed, deadlines voor het nieuwe cohort worden gehaald en leerlingen weten dat zij op tijd een volledige en duidelijke publicatie van de OER zullen ontvangen. Voor u als medewerker van de examencommissie is het erg prettig dat de kwaliteit van examenplannen toeneemt en de doorlooptijd korter wordt. OERknal helpt u bij het tijdig voltooien van het examenprogramma, en daarmee uw aandeel in de OER.

Onderwijs

Het onderwijs behelst veel meer dan het verzorgen van lessen en kennisoverdracht. Het onderwijs moet ieder jaar ook weer ingericht worden. En dit moet op tijd gebeuren om ruim voorafgaand aan het komende cohort een OER gereed te hebben, zodat alles roostertechnisch ook nog haalbaar is. OERknal begeleidt u in het creatieproces van de OER.

  • OERknal helpt u bij het bewaken en behalen van deadlines in het OER proces.
  • U heeft inzicht in en overzicht over het proces en het verloop daarvan
  • Door de overzichtelijke workflow zijn de doorlooptijden korter.
  • Automatische en handmatige checks zorgen ervoor dat de kans op fouten afneemt en de kwaliteit toeneemt.

De applicatie gebruikt herkenbare onderwijstermen die bijdragen aan het gebruiksgemak. Evenals de toegankelijke gebruiksvriendelijke interface die ondersteuning biedt voor complexe structuren. U kunt toetsbomen beter hergebruiken en u heeft ook meer inzicht in het hergebruik. Daarnaast helpt OERknal u in het proces middels notificaties die u ontvangt als er nog openstaande acties zijn waarbij u betrokken bent.

Maak een afspraak

Wat betekent dit voor u?

Contact

FirstKlas
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
040 - 293 03 95
info@firstklas.nl