Op woensdag 13 april is er wederom een gebruikersbijeenkomst gehouden voor de FirstKlas SaaS onderwijsapplicaties OERknal (OER creatie) en FormuLeer (generatie en publicatie van onderwijsdocumenten). Het is een veelzijdig samenspel van OERknal/FormuLeer gebruikers tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst. Het is een unieke kans om eens te sparren met collega-gebruikers en leverancier over uitdagingen en oplossingen.

Samen komen we verder 

Tijdens de bijeenkomst zijn de OERknal/FormuLeer gebruikers aan het woord. Het uitwisselen en delen van kennis is het belangrijkste doel van de gebruikersgroep. Welke problemen is men tegengekomen? Hoe zijn deze mogelijk al opgelost en voor welke uitdagingen worden nog oplossingen gezocht? Het stellen van vragen en het aangeven van mogelijke onzekerheden werkt vaak heel verhelderend en geeft direct nieuwe inzichten. Door zo samen naar de uitdagingen en problemen te kijken komen oplossingen binnen bereik.

Samen de route bepalen

Tijdens de bijeenkomst deelt FirstKlas de gerealiseerde ontwikkelingen op de roadmap en geeft aan welke onderwerpen er nog op de planning staan voor de nabije toekomst. Een overzicht dus van hoe het staat met de ontwikkelingen van OERknal/FormuLeer. Belangrijk hierbij is de gemeenschappelijke deler; waar hebben de OERknal/FormuLeer gebruikers het meeste profijt van? Het plaatsen en prioriteren van nieuwe wensen op de roadmap gebeurt in nauwe samenspraak met de gebruikers. Hierdoor krijgen de belangrijkste onderwerpen een plaats op de kaart.

Samen zijn we slimmer

Om de onderwerpen uit de roadmap zorgvuldig in te gaan vullen worden later functionele ontwerpen gemaakt en gedeeld met de gebruikers. Verder organiseren we expertisegroepen waarin personen deelnemen met kennis en knowhow over een bepaald onderwerp op de roadmap. Door verschillende disciplines en achtergronden te combineren in een expertisegroep krijg je een sterk team dat met een helikopterview naar de mogelijke oplossingen kan kijken. Dit komt het functioneel ontwerp van de te maken oplossing ten goede.

Samen zijn we sneller

Naast een betere kwalitatieve oplossing bespaar je op deze manier van werken ook kostbare ontwikkeltijd. Oké, het duurt langer voor je aan de ontwikkeling van de oplossing kunt beginnen, maar als je eenmaal onderweg bent is het gewenste resultaat sneller te behalen. Minder tijd om het gewenste resultaat te behalen betekent vaak ook lagere kosten.

Meer weten over onze manier van werken of onze applicaties?

Heeft u verdere vragen of wilt u met eigen ogen zien hoe OERknal en/of FormuLeer precies werkt? Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

Interesse in een gesprek?

Neem contact op met Wilbert van Sijl en maak een afspraak om vrijblijvend kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden