Het Alfa-college heeft onlangs de aanbesteding voor ‘Digitaliseren OER  en Studiewijzer’ gegund aan FirstKlas. De opdracht omvat het beschikbaar stellen, implementeren en onderhouden van een SaaS-applicatie ten behoeve van de studenteninformatie, onderwijs- en examenregelingen (OER) en studiewijzer van het Alfa-college. De overeenkomst gaat in op 1 december 2022 voor een periode van 4 jaar. OERknal & FormuLeer zullen direct Alfa-breed worden uitgerold bij alle onderwijsteams. De medewerkers zijn verdeeld over ca. 82 onderwijsteams die in totaal aan ruim 14.500 studenten onderwijs verzorgen.

FirstKlas zal binnen het Alfa-college de webapplicaties OERknal en FormuLeer opleveren. OERknal is een webapplicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (OER). Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows. FormuLeer is een webapplicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.

Het Alfa-college is een christelijk regionaal opleidingencentrum (roc) voor Noord- en Oost-Nederland waar je terechtkunt voor reguliere mbo-opleidingen, bij- en omscholing, educatieve trajecten of bedrijfsopleidingen (op maat). 

Wij zijn verheugd dat het Alfa-college FirstKlas heeft geselecteerd als leverancier en dat we met onze applicaties OERknal en FormuLeer een bijdrage mogen leveren aan de verdere digitalisering binnen het Alfa-college.

Aan de slag met OER?

Bent u op zoek naar een oplossing om het proces van creatie en publicatie van de OER te vereenvoudigen? Neem contact op met onze onderwijsadviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

Is uw interesse gewekt en wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over FirstKlas en onze applicaties!

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden