FirstKlas heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld voor de publicatie van de OER gids. Met FormuLeer kunt u eenvoudig met bestaande gegevens een OER gids vormgeven en publiceren. Als u ook werkt met OERknal, heeft u het hele proces van OER creatie en publicatie afgedekt. Dat bespaart de betrokken afdelingen veel tijd en zorgt voor kwalitatief betere documenten.

Een studentvriendelijke OER gids

De uitdaging bij het maken van de OER gids zit hem nog wel eens in de (verplichte) inhoud en tone of voice. Als school moet u voldoen aan wet- en regelgeving die tot uiting komt in de OER gids. Tegelijkertijd moet een mbo student de gids ook nog gewoon goed kunnen begrijpen. Het kan soms best lastig zijn om aan al die wettelijke vereisten te voldoen zonder de leesbaarheid te verliezen. Ons design en de templates bieden daar alle mogelijkheid toe en stimuleren in het gebruik van afbeeldingen en infographics om zaken beter visueel inzichtelijk te maken.

Het belang van onderwijskwaliteit

Het op tijd aanleveren van een volledige OER gids draagt bij aan de verhoging van de onderwijskwaliteit. Dat wordt dan ook steeds belangrijker voor het mbo. Het gebruik van een applicatie ter ondersteuning van die creatieproces kan ervoor zorgen dat de deadline gewaarborgd blijft. Waar vroeger veel tijd nodig was om documenten heen en weer te sturen, te knippen en te plakken en er verschillende versies ontstonden, is dat nu verleden tijd. U kunt ervan uitgaan dat er steeds in één versie wordt gewerkt en het eindresultaat uniform is.

Samen naar de finish

Wij vinden het belangrijk om krachten te bundelen. Laten we vooral kijken naar welke gegevens u al heeft ingevoerd in andere processen en hoe we deze kunnen hergebruiken. Daar is OERknal op gebaseerd. Het zorgt ervoor dat werkzaamheden niet dubbel op verschillende plekken te hoeven worden gedaan. FormuLeer is ook met die intelligentie uitgerust, waardoor u bijvoorbeeld gidsen die grote overeenkomsten kennen kunt koppelen tijdens de creatie zodat u de gelijke onderdelen maar één keer hoeft in te vullen. De applicaties werken samen met uw SIS, zoals EduArte.

Is uw interesse gewekt en wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over FirstKlas en onze applicaties!

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden