We kijken terug op een inspirerende MBO Digitaal conferentie die plaatsvond in Rotterdam op 26-27 januari 2023. FirstKlas was als sponsor verbonden aan deze editie en we konden 2 dagen onze kennis delen, spreken met onze doelgroep en zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ICT en digitalisering in het onderwijs. 

Op vrijdag 27 januari gaven Daan Verbeek, adviseur Informatiemanagement bij Zadkine, en Hans-Daniel van Alphen, Adviseur Functioneel Beheerder Eduarte & Xedule bij Zadkine, een workshop genaamd: ‘OERknal – een herschepping van het applicatielandschap bij Zadkine.’ Vragen die aan bod kwamen, waren: Hoe gaan we om met data-eigenaarschap, data-integriteit en komen we tot data van kwaliteit? Gebruikers voeren nu veelal dezelfde data in, in verschillende systemen (en soms zelfs met verschillende coderingen). Hoe elimineren we deze “waste”, verlagen we werkdruk, verhogen we motivatie en laten we systemen voor ons werken? 

In deze workshop behandelden Daan en Hans-Daniel vanuit de ‘soll’ bij Zadkine, de spelende uitdagingen. Daan gaf aan: “Applicaties zoals OERknal helpen ons om te komen tot een solide fundament om uitdagingen zoals flexibel onderwijs aan te kunnen gaan en te komen tot een optimale ‘student journey’.” Tijdens de workshop was er volop ruimte voor interactie en hebben we kunnen sparren met de deelnemers over het Zadkine applicatielandschap en het proces van creatie en publicatie van de OER. 

Zelf aan de slag met OERknal en FormuLeer?

Bent u op zoek naar een oplossing om het proces van creatie en publicatie van de OER te vereenvoudigen? Of wilt u met eigen ogen zien hoe OERknal en/of FormuLeer precies werkt? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

Elbert de Bruin

Interesse in een gesprek?

Neem contact op met Elbert de Bruin en maak een afspraak om vrijblijvend kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden