We kijken terug op een interessante saMBO-ICT 2020 conferentie die volledig online plaatsvond op 24-25 september. FirstKlas nam deel aan de conferentie als trotse sponsor en we konden 2 dagen onze kennis delen, spreken met onze doelgroep en zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van ICT en digitalisering in het onderwijs.

Op vrijdag 25 september hebben we samen met ROC Mondriaan een presentatie verzorgd over Studieloopbaanbegeleiding en hoe zij onze webapplicatie STAPP gebruiken om studenten te begeleiden en ondersteunen richting hun diploma. Mirjam Stommen, projectleider van het Studie Informatie Punt (StIP), onderstreept de filosofie van ROC Mondriaan waarin de student centraal staat. Door begeleidingstrajecten centraal te registreren werken alle hulpverleners beter samen. Dit draagt uiteindelijk bij aan minder uitval van studenten en een hoger slagingspercentage. Naast de presentatie was er ruimte voor interactie  en hebben we kunnen sparren met de deelnemers over het onderwerp en de voordelen van STAPP.

Zelf aan de slag met STAPP?

STAPP is een SaaS applicatie waarmee mbo-instellingen studenten met een hulpvraag kunnen ondersteunen en begeleiden richting hun diploma. STAPP voorziet in uitgebreide mogelijkheden om trajecten te registreren en rapporten te genereren ten behoeve van subsidies en managementinformatie.

Wilt u meer informatie over hoe wij uw proces van studieloopbaanbegeleiding kunnen ondersteunen met STAPP? Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

Is uw interesse gewekt en wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over FirstKlas en onze applicaties!

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden