Veel mbo-instellingen bieden, naast het regulier onderwijs, hun studenten extra begeleiding om ze zo goed mogelijk te ondersteunen richting het behalen van hun diploma. Studenten kunnen bijvoorbeeld studieloopbaanbegeleiding krijgen en advies vragen over hun opleiding, carrièrekansen en toekomst. Maar ook bij problemen thuis of op school kunnen studenten via schoolmaatschappelijk werk begeleiding krijgen. Maar hoe kun je als onderwijsinstelling dit proces stroomlijnen, volgen en sluitend administreren?

STudieloopbaan webAPPlicatie – STAPP

FirstKlas heeft, in samenwerking met het onderwijs, de webapplicatie STAPP ontwikkeld, voor het registreren van en het rapporteren over studenten die in een loopbaanbegeleidingsadviestraject en/of een schoolmaatschappelijk werk traject zitten. Met STAPP kunnen loopbaanadviseurs, schoolmaatschappelijk werkers, frontoffice- en administratief medewerkers:

 • Studentgegevens invoeren
 • Trajecten voor studenten registreren en volgen
 • Activiteiten zoals studiekeuzetests, intakegesprekken, etc. toekennen
 • Documenten en formulieren verwerken
 • Communicatie over trajecten verzorgen
 • Rapportages uitdraaien

STAPP biedt een transparant, online registratiesysteem dat eenvoudig is in gebruik voor alle doelgroepen die er mee moeten werken, ongeacht hun werklocatie.

Slimme communicatie verhoogt studentparticipatie

Binnen STAPP kunnen verschillende activiteiten worden aangemaakt en toegekend aan trajecten. Door middel van een ingebouwd workflow platform kunnen er afhankelijk van de gekozen activiteitsoort én activiteitsstatus automatisch berichten (brieven, e-mails en/of sms’en) worden verstuurd naar de student en/of de verwijzer. Deze ‘slimme’ communicatiemogelijkheden hebben er bij een mbo-instelling die STAPP al naar tevredenheid gebruikt, voor gezorgd dat het percentage studenten dat ‘op komt dagen’ met 60% is verhoogd.

Een sluitende administratie door rapportagemogelijkheden 

Mbo-instellingen kunnen subsidie krijgen voor het aanbieden van dit soort studentbegeleiding maar moeten daarvoor wel een sluitende administratie overleggen. Er moet bijvoorbeeld worden aangetoond of een traject intern of extern was, hoeveel uur het betrof en welke (loopbaan)testen zijn gebruikt. Met STAPP kan je als onderwijsinstelling zorgen voor een 100% afstemming met externe partijen zoals hulpverleners en overheidsloketten doordat er specifieke rapportages kunnen worden geëxporteerd. Door het gebruik van filters kunnen er gemakkelijk op maat gemaakte rapportages worden uitgedraaid. Dit is erg nuttig als niet in elke rapportage hetzelfde terug hoeft te komen.

Ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs

STAPP is ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs. ROC Mondriaan gebruikt al enkele jaren naar tevredenheid STAPP voor het beheer van studieloopbaantrajecten. Bent u benieuwd naar een meer uitgebreide klantervaring van ROC Mondriaan? Lees dan de volledige case: Geoptimaliseerde studieloopbaanbegeleiding middels STAPP.

Optimale ondersteuning richting de toekomst

Met STAPP kunnen mbo-instellingen hun proces van studieloopbaanbegeleiding op een gebruikersvriendelijke manier automatiseren en daarmee tijd en kosten besparen. Hiermee draagt STAPP volledig bij aan het uiteindelijke doel: het bieden van optimale ondersteuning aan studenten tijdens hun opleiding en richting hun toekomst. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over hoe wij uw proces van studieloopbaanbegeleiding kunnen ondersteunen met STAPP? Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

Is uw interesse gewekt en wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over FirstKlas en onze applicaties!

Onze applicaties

 • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
 • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
 • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

 • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
 • Hidden