Studieloopbaanbegeleiding: een STAPP richting de toekomst

geplaatst op: 22 juni 2020
Categorie(ën): STAPP | Studieloopbaanbegeleiding

Veel mbo-instellingen bieden, naast het regulier onderwijs, hun studenten extra begeleiding om ze zo goed mogelijk te ondersteunen richting het behalen van hun diploma. Studenten kunnen bijvoorbeeld studieloopbaanbegeleiding krijgen en advies vragen over hun opleiding, carrièrekansen en toekomst. Maar ook bij problemen thuis of op school kunnen studenten via schoolmaatschappelijk werk begeleiding krijgen. Maar hoe kun je als onderwijsinstelling dit proces stroomlijnen, volgen en sluitend administreren?

STudieloopbaan webAPPlicatie - STAPP

STAPP logo

FirstKlas heeft, in samenwerking met het onderwijs, de webapplicatie STAPP ontwikkeld, voor het registreren van en het rapporteren over studenten die in een loopbaanbegeleidingsadviestraject en/of een schoolmaatschappelijk werk traject zitten. Met STAPP kunnen loopbaanadviseurs, schoolmaatschappelijk werkers, frontoffice- en administratief medewerkers:

  • Studentgegevens invoeren
  • Trajecten voor studenten registreren en volgen
  • Activiteiten zoals studiekeuzetests, intakegesprekken, etc. toekennen
  • Documenten en formulieren verwerken
  • Communicatie over trajecten verzorgen
  • Rapportages uitdraaien

STAPP biedt een transparant, online registratiesysteem dat eenvoudig is in gebruik voor alle doelgroepen die er mee moeten werken, ongeacht hun werklocatie. 

Slimme communicatie verhoogt studentparticipatie

Binnen STAPP kunnen verschillende activiteiten worden aangemaakt en toegekend aan trajecten. Door middel van een ingebouwd workflow platform kunnen er afhankelijk van de gekozen activiteitsoort én activiteitsstatus automatisch berichten (brieven, e-mails en/of sms’en) worden verstuurd naar de student en/of de verwijzer. Deze 'slimme’ communicatiemogelijkheden hebben er bij een mbo-instelling die STAPP al naar tevredenheid gebruikt, voor gezorgd dat het percentage studenten dat ‘op komt dagen’ met 60% is verhoogd. 

Een sluitende administratie door rapportagemogelijkheden 

Mbo-instellingen kunnen subsidie krijgen voor het aanbieden van dit soort studentbegeleiding maar moeten daarvoor wel een sluitende administratie overleggen. Er moet bijvoorbeeld worden aangetoond of een traject intern of extern was, hoeveel uur het betrof en welke (loopbaan)testen zijn gebruikt. Met STAPP kan je als onderwijsinstelling zorgen voor een 100% afstemming met externe partijen zoals hulpverleners en overheidsloketten doordat er specifieke rapportages kunnen worden geëxporteerd. Door het gebruik van filters kunnen er gemakkelijk op maat gemaakte rapportages worden uitgedraaid. Dit is erg nuttig als niet in elke rapportage hetzelfde terug hoeft te komen.

Ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs

STAPP is ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs. ROC Mondriaan gebruikt al enkele jaren de softwareapplicatie die de basis vormt voor de webapplicatie STAPP naar tevredenheid. Bent u benieuwd naar een meer uitgebreide klantervaring van ROC Mondriaan? Lees dan de volledige case: Een solide registratiesysteem voor ROC Mondriaan, op de website van Senet. FirstKlas is opgericht door Senet, een applicatiebouwer met meer dan 20 jaar ervaring in softwareontwikkeling.

Optimale ondersteuning richting de toekomst

Met STAPP kunnen mbo-instellingen hun proces van studieloopbaanbegeleiding op een gebruikersvriendelijke manier automatiseren en daarmee tijd en kosten besparen. Hiermee draagt STAPP volledig bij aan het uiteindelijke doel: het bieden van optimale ondersteuning aan studenten tijdens hun opleiding en richting hun toekomst. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over hoe wij uw proces van studieloopbaanbegeleiding kunnen ondersteunen met STAPP? Neem contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende afspraak: 

✆ 040-2930395
info@firstklas.nl

FirstKlas richt zich op het bieden van softwareoplossingen voor het mbo en het vo. Voor meer informatie over onze andere Software as as Service (SaaS) applicaties neem ook eens een kijkje op onze productpagina’s voor OERknal, FormuLeer of StageKompas.

Contact

FirstKlas
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
040 - 293 03 95
info@firstklas.nl