VISTA college heeft onlangs de Europese aanbesteding voor Registratie Onderwijs- en Examen Regeling gegund aan FirstKlas. De aanbesteding betreft de implementatie en het beheer van een systeem voor het samenstellen, vaststellen en publiceren van de onderwijs- en examenregelingen (OER) voor VISTA college. De overeenkomst zal ingaan op 1-1-2021 voor een periode van 10 jaar en het gebruik van de applicatie ondersteund 15.000 studenten en 1.800 medewerkers.

FirstKlas levert en host verschillende SaaS (Software as a Service) applicaties die mbo scholen ondersteunen bij administratieve processen, waaronder:

  • OERknal: een webapplicatie die het proces om structuren ten behoeve van de OER’s te maken uit handen neemt, controles uitvoert en het gehele proces met workflows ondersteunt.
  • FormuLeer: een webapplicatie die gegevens uit andere bronnen (zoals Eduarte, Xedule en SBB) haalt en daarmee onderwijsdocumenten genereert. De stijl en opmaak is centraal te beheren en alles verandert automatisch mee.

VISTA college is een gevestigde mbo onderwijsinstelling in Zuid-Limburg die in 2019 is voortgekomen uit de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh.

Wij zijn verheugd dat VISTA college FirstKlas heeft geselecteerd als leverancier en dat we met onze applicaties OERknal en FormuLeer een bijdrage mogen leveren aan de verdere digitalisering binnen VISTA college.

Aan de slag met OER?

Bent u op zoek naar een oplossing om het proces van creatie en publicatie van de OER te vereenvoudigen? Neem contact op met onze onderwijsadviseurs voor een vrijblijvende afspraak.

Is uw interesse gewekt en wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over FirstKlas en onze applicaties!

Onze applicaties

  • MBO
OERknal is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het opstellen van onderwijs- en examenprogramma’s (toets- en examenstructuren) ten behoeve van de OER. Het hele creatieproces wordt begeleid met workflows.
  • MBO
FormuLeer is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij de creatie en publicatie van onderwijsdocumenten zoals studiegids, examenplan, onderwijsgids en keuzedelengids.
  • MBO
STAPP is een SaaS applicatie die mbo-instellingen ondersteunt bij het registreren van en het rapporteren over studenten die studieloopbaanbegeleiding krijgen en/of in een schoolmaatschappelijk werk traject zitten.

Maatwerk applicaties

Naast generieke SaaS applicaties levert FirstKlas ook maatwerk applicaties voor onderwijsinstellingen. Wij ontwikkelen stabiele, webgebaseerde applicaties die veel mogelijkheden bieden, de wendbaarheid van de klantorganisatie verhogen en eenvoudig zijn in gebruik. Onze oplossingen komen tot stand in samenspraak met de klant door een goede inventarisatie en de inbreng van bewezen technologie.

Bekijk maatwerk applicaties

Heeft u een vraag, interesse in een gesprek of vrijblijvend even kennismaken?

De koffie staat klaar en onze collega’s denken graag met u mee. Bel ons, stuur een e-mail of vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op.

  • Door het contactformulier in te vullen gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring
  • Hidden