StageKompas op vmbo mbo conferentie

geplaatst op: 8 november 2017
Categorie(ën): Conferentie | StageKompas

StageKompas zal aanwezig zijn op de vmbo mbo conferentie (‘Kansrijk schakelen tussen vmbo en mbo’) in Nijkerk op donderdag 30 november. Deze conferentie is geheel gericht op de aansluiting van vmbo onderwijs op mbo onderwijs. Daar past onze applicatie natuurlijk perfect in, gezien de aansluiting op LOB activiteiten en stage als verplicht onderdeel van de schoolloopbaan.

Verschillende vraagstukken worden behandeld tijdens deze conferentie, zoals:

  • Hoe organiseer je samenwerking in de regio?
  • Hoe stem je het onderwijs af met de (lokale) arbeidsmarkt?
  • Zijn er doorlopende lijnen in de zorg en LOB?

Programma vmbo mbo conferentie

Er zullen verschillende sprekers aanwezig zijn, workshops plaatsvinden, informatiestands te bezoeken zijn en vooral veel mogelijkheden zijn om met elkaar te sparren en van elkaar te leren. Er zijn namelijk al 700 deelnemers geregistreerd van meer dan 260 verschillende instellingen. Genoeg sparringpartners dus. Als u benieuwd bent naar welke scholen precies komen, kunt u hier een overzicht raadplegen.

Op onze stand zullen wij demo’s verzorgen van onze stageapplicatie en kunt u uiteraard diepgaande vragen stellen over StageKompas en de mogelijkheden voor het optimaliseren van het stageproces binnen uw organisatie. Natuurlijk hebben we ook even door de lezingen en workshops gekeken. Wij zijn in het kader van stage en LOB activiteiten vooral benieuwd naar de lezing ‘Overstap naar het mbo: de uitwerking van de Wet toelatingsrecht in de praktijk’ en de workshops ‘De aansluitingsatlas: slim doorstromen van vmbo naar mbo’ en ‘Samenwerken in één Topcentrum vmbo-mbo: de Zeeuwse good practice’.

Meer weten of bezoeken?

De vmbo mbo conferentie wordt gehouden op 30 november bij conferentiecentrum Hart van Holland, aan de Berencamperweg 12 te Nijkerk. U kunt onze stand (10) bezoeken van 08:30 tot 17:00.

Contact

FirstKlas
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
040 - 293 03 95
info@firstklas.nl